מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> החלטה ברוח "דירה להשכיר" - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה ברוח "דירה להשכיר"

מאת: פיני קרן | תאריך פרסום : 22/07/2002 13:36:00 | גרסת הדפסה

"הבית המשותף מהווה מוסד ייחודי בתוך ענף דיני הקניין, כך שהמגורים בצוותא של בעלי הדירות יוצרים מעין חיים קומונאליים", כך אמרה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופטת רות שטרנברג אליעז, כשנדרשה להכריע בשאלת הבעלות על הגג בבית משותף ברמת גן.

בבית המגורים ברמת גן, מתגוררות ארבע משפחות, שתיים בקומת הקרקע ושתיים בקומה השנייה. דיירי הקומה השניה טענו כי הגגות שמעל דירתם שייכים להם ואילו דיירי קומה א' טענו כי מדובר ברכוש משותף. הבעיה התעוררה, כאשר בבניין הנמצא בשיכון הוותיקים ברמת גן, נעשו הרחבות ועקב המחלוקת בין הדיירים לא הושלמו עבודות ההרחבה.

השופטת קבעה כי הגגות יהיו בבעלותם של בעלי הדירות בקומה השניה. השופטת אמרה עוד, כי הצדדים למחלוקת יצטרכו להמשיך ולחיות יחד בעתיד ולכן יש להתייחס לסוגיה, בהתייחסות שונה מזו של דיני הקנין המסורתיים, וזאת על מנת לאפשר המשך קיום יחסי שכנות טובים בין כל הדיירים.

כדי להדגיש את כוונתה, הביאה השופטת בפסק דינה את יצירתה המופלאה של המשוררת לאה גולדברג "דירה להשכיר". השופטת ציטטה בפסק הדין את חלקה של היצירה המסתיימת בבית האומר -

"כך בעמק יפה, בין כרמים ושדות,

עומד מגדל בן חמש קומות,

ובמגדל גרים עד היום,

שכנים טובים חיי- שלום"

השופטת החליטה כאמור להצמיד את הגגות לדירות העליונות וביקשה לנסח תקנון לבית המשותף בהתאם, וזאת כדי למנוע מחלוקות נוספות בעתיד.

מאחר וסיום בנית הבניין ורישומו מתעכבים בשל המחלוקות, יעצה השופטת לצדדים למנות את עורכי הדין ששון ושטריקר למבצעי הרישום.

ה"פ 000999/00 כהן שאול ואח' נ' גרוסמן יעקב ואח'

למדור דיני מקרקעין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
"גילו" שאין לדירתם היתר בנייה, תבעו פיצוי – ונדחו
עו"ד ליאור ברקנפלד | צילום: פסק דין. אילוסטרציה חיצונית: Frames For Your Heart on Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ